Friday, October 12, 2007

Tom Jones 'California Paddle 2007'


Overgenomen van http://www.sufholland.nl

Surfersvillage Global Surf News; Atleet, humanitair activist en kinderrecht verdediger Tom Jones zit in het laatste stadium van zijn 3 maanden durende epic expeditie om langs de gehele kust van Californië te peddelen. Hij is de eerste persoon die langs de meer dan 1500 km lange kustlijn van Californië probeert te peddelen op een 14 foot paddleboard.
Tom’s missie is om de toenemende plastic vervuiling in de oceanen over de gehele wereld onder de aandacht te brengen. Op 20 oktober a.s. om 10:00 uur ‘s ochtends zullen op Surfrider Beach en de Malibu Pier vrijwillige duikers en peddelaars Tom verwelkomen. Terwijl Tom langs het strand peddelt, zullen ze zich bij hem voegen in de surf, op deze manier willen ze hem steunen in zijn missie tijdens dit historische event.
Jones is op 15 augustus op zijn paddleboard vertrokken. Hij wil de eerste persoon zijn die langs de gehele kust van Californië peddelt. "I started the Campaign for a Plastic-Free Ocean with the idea that everyone has a responsibility to the environment and everyone has the power to make positive change in their world," aldus Jones. "My aim is to combine the resources of governments, corporations and individuals to solve this difficult problem." Een rapport van de Verenigde Naties gaf aan dat er naar schatting meer 5,76 miljoen ton plastic in de oceanen drijft. Dit is genoeg om tweederde van Californië in een plastic zakje te stoppen.

Dit event wordt gesteund door legendarische surfers als Laird Hamilton, Rob Machado, Mickey Munoz en Jericho Poppler. Sommige van deze surfers hebben Tom geholpen tijdens zijn training voor dit event en maken deel uit van zijn support team. Voor meer info en route van Tom check: www.californiapaddle.com

No comments:

click to enter++++++

The Monsterboards Movie by Matthew McGregor-Mento and Eef

The Monsterboards Movie by Matthew McGregor-Mento and Eef
click picture to watch

stuff i read on a daily basis


click picture to read online

T-shirts Europe

T-shirts Europe
click picture to go to the shop

T-shirts USA

T-shirts USA
click on the image to go to the shop!