Friday, October 8, 2010

Omniphobe living room performancs coming sunday

Coming Sunday we're going to play 5 short living room concerts at Spoorstraat 25 in our neigborhood!

Here's more information in dutch:

SNAAR EN SPOOR: MUSIC BEHIND THE DOOR

In het kader van 100 jaar Spoorbuurt vinden op 10-10-10 (10 oktober 2010) huiskamerconcerten plaats voor alle buurtbewoners en andere belangstellenden
in de Snaarmanslaan en in de Spoorstraat van de spoorbuurt te alkmaar.

SNAAR en SPOOR, Music Behind the Door is een initiatief van Tosca Verresen. Zij is de partner van één van de Snaarmannen uit de Snaarmanslaan. Het fenomeen huiskamerconcert leerde zij kennen via Musicians Without Borders . Toen bleek dat deze organisatie een kantoor in de Spoorstraat heeft, was de link snel gelegd. Een werkgroep bestaande uit buurtbewoners, vertegenwoordigers vanuit wijkvereniging Op de Rails en medewerkers van Musicians Without Borders gaven het project samen vorm.

Programmaboekjes (tevens entreebewijs) kunt u kopen á € 2,00 per stuk vanaf 13.00 in de Belloschool aan de Snaarmanslaan.
De concerten – u kunt zelf uw keuze bepalen – beginnen om 14.00 en duren 15 minuten. Na elk concert heeft de bezoeker 15 minuten om naar het volgende adres te wandelen. In totaal kunnen zij dus 5 huiskamerconcerte bijwonen.

Als het maximaal toelaatbare publiek binnen is en als het concert begint is de deur dicht. Dus zorg dat u op tijd binnen bent!

Om 16.45 uur vindt een slotconcertplaats door Helen Botman en Peter van Vleuten in de Bello met een hapje en een drankje!


Met optredens van:

Klaartje Broers heeft jarenlange ervaring als harpiste en entertainer.
Haar repertoire omvat bekende klassieke melodieën, musicalnummers, Ierse en Schotse volksmuziek, Nederlandse liedjes, cabaretnummers, popmuziek en op verzoek ook Middeleeuwse muziek.
Meer info: www.harpmuziek.net

SpoorBijster is een koor dat zijn wortels heeft in de Spoorbuurt. Circa twintig vrouwen en een man zingen liedjes die ze zelf leuk vinden o.l.v. koordirigente en zangeres Jeannet van der Woude. Vandaag zullen zij meerstemmige popsongs zingen, zowel a capella als begeleid door Walter en Rein op diverse snaarinstrumenten.

Rammses
Richard Groot en Frederik Vorderhake brengen in de huiskamer van Spoorstraat 26 de tijdloze muziek van Ramses Shaffy op eigentijdse wijze. De aanstekelijke mix van teutonische rock en elektronische levensliederen zorgt voor een grénzenloze muzikale drilpudding: jetzt geht's los!

Party Train is ontstaan in de Spoorbuurt van Alkmaar. De link met ‘Train’ moge duidelijk zijn. De vijf muzikanten ervaren muziek maken als een feest dus was Party Train het onvermijdelijke resultaat. Met veel speelplezier moeten Stevie Wonder, Eagles, Beatles, CCR, Doobie Brothers en andere oorstrelende grootheden er aan geloven. Elk optreden is een feest, óp en voor het podium!

Movin’On
De electrische gitaren worden vervangen door akoestische, drums door de cajon, keyboard door accordeon en mondharmonica. Kortom Movin' On is back to basic. Eigen werk en verrassende interpretaties van hits uit de 70's in de huiskamer. Ook te zien via http://movin-on-1.hyves.nl/

Koen Spijker speelt vanaf zijn vroege jeugd piano: ‘Als kind was het meer een moeten, nu ben ik dankbaar dat mijn ouders dat toen hebben volgehouden’.
Koen mocht zich de afgelopen jaren laten inspireren door de Latijnsamerikaanse pianist Juan Pablo Dobal. Hij is vooral geraakt door de vrijheid in het spel die Dobal hem heeft laten ervaren.
Nu is Koen 2e jaars Conservatorium student in Utrecht, bij Klara Würtz. Vanmiddag zal hij klassiek werk ten gehore brengen.

Koor Encore bestaat uit ca. 23 leden en staat o.l.v. Hester Diel. Het repertoire van deze groep is afkomstig uit de hele wereld, met ook “uitstapjes” naar klassieke- en lichte muziek.
Koor Encore repeteert in buurthuis de Eenhoorn op maandagavond. Momenteel kunnen we nog een lage mannenstem plaatsen. Voor meer info; hesterdiel@hotmail.com

Het bijzondere koor Shosholoza, wat het Zuid-Afrikaanse woord is voor samenwerken, bestaat uit negen vrouwen uit Akersloot die zich hebben toegelegd op het zingen van Afrikaanse liederen. Naast strijdliederen uit de tijd van de Apartheid zingt het koor ook liederen uit andere Afrikaanse landen in verschillende talen zoals Swahili en Zulu.
Het koor begeleidt zichzelf met djembé en andere percussieinstrumenten.

Het dwarsfluittrio “ Doremi “ bestaat uit Manon Huiberts, Jara Koenders en Anne-Fleur van Lunteren. Zij hebben met succes al meerdere keren opgetreden in Artiance, alwaar zij les hebben van hun enthousiaste docente Marijke Niele.
Cathelijne van Lunteren heeft pianoles van Ida Zomers in Alkmaar.
Haar repertoire is divers; zelfgemaakte stukjes, Boogie Woogie en klassieke muziek.

J-Minus
Onbeantwoorde liefdes, duistere verlangens, de peilloze dieptes van het menselijk tekort, maar soms ook een sprankje hoop. Melancholie en ironische romantiek dat is de rode draad in de liedjes die J-Minus ten gehore zal brengen. En dat worden liedjes van zijn helden Ray Lamontagne, Bob Dylan, Ome Neil Young of Bonnie Prince Billy, maar ook een enkele eigen song.
Kortom: echte October songs. Meer informatie binnenkort op http://jeannotm.blogspot.com/

Friso Vonder
“Liedjes uit het hart waaraan je je kunt warmen”
De Alkmaarse kleinkunstenaar stort zich al vroeg op het schrijven en uitvoeren van authentieke Nederlandse liedjes. Melancholie en blijmoedigheid wisselen elkaar in zijn optredens af.
In 2001 brengt hij samen met zijn band “studio Kreusch”de cd “Gebakken poets” uit en in 2002 ontvangen ze de Rabobank cultuurprijs.
Vonder verspreidt zijn muziek op ongebruikelijke plaatsen zoals in een gevangenis, een boerenschuur, of tijdens huiskamerconcerten.
Voor liefhebbers van poëzie, diepgang én luchtigheid is dit een aanrader!
Info: www.frisovonder.nl

Dusho is een vocaal ensemble van drie mannen en drie vrouwen dat zichzelf begeleidt met verschillende instrumenten. In steeds wisselende stemcombinaties wordt muziek gebracht uit onder andere Albanië, Bosnië, Bulgarije, Hongarije, Macedonië en Servië; afwisselend melodieus, ritmisch en opzwepend. Meer info: www.dusho.nl

Zangeres Jane de la Fosse en accordeonist Fred Abbingh hebben elkaar zo’n 20 jaar geleden leren kennen door hun liefde voor wereldmuziek.
Via Balkanklanken, Spaanse bewerkingen en Zuidamerikaanse liederen hebben ze elkaar nu gevonden in de groep ‘Que Suave’ die overwegend Mexicaanse wereldmuziek biedt.
Als duo zullen ze ook uit dit repertoir putten. Zowel vrolijke feestmuziek als het doorleefde liefdeslied zullen in dit miniconcert passeren.
www.quesuave.nl of www.myspace.com/quesuavemusic

Voix de deux wordt gevormd door Gemma Weber (cither, accordeon en zang) en Veronique Delattre (voordrachtskunstenares).
Zij brengen een speelse voorstelling voor kinderen en maken hierbij gebruik van handpoppen en tekeningen. Ook voor volwassenen natuurlijk!

Hans Laduc begon op zijn 7e jaar op een tennisracket, en is vanaf zijn 21e professioneel gitarist / docent.
Hans speelt “Fingerstyle” gitaar. Dit is een gitaarstijl waarbij je als een pianist gitaar speelt. Je speelt met 10 vingers tegelijkertijd de bas, de akkoorden en de melodie. Net zoals Harry Sacksioni, Tommy Emmanuel en Chet Atkins. Daarnaast zingt hij ook een aantal nummers die iets speciaals vertellen over zijn eigen historie.
Er zijn van Hans 2 Cd’s uitgebracht, een gitaarboek en een DVD.
Meer info op www.hansladuc.nl

Omniphobe is een improvisatieduo dat bij het produceren van geluid gebruik maakt van gameboy en gitaar. Wouter 'bespeelt' de ouderwetse gameboy uit 1989 met de abstracte software-sequencer Nanoloop, Eef heeft een voorliefde voor goedkope, afgeleefde gitaren die hij in de meest vreemde stemmingen door een tiental effectenprocessors haalt.
Beide hebben een voorliefde voor het generatieve, het toeval en de glitches. Dit resulteert in meditatieve drones, white noise ambient, dansbare soundscapes of wat er ook gebeurt. www.myspace.com/omniphobe en www.monstercult.org

Srdan Kekanovic komt uit voormalig Joegoslavië. Hij zingt ballads in zijn moedertaal en in het Nederlands en begeleidt zichzelf op gitaar. Naast de “Dankjewel” concerten treed hij op met “Zo zijn de Nederlanders” een voorstelling met een happy end.
Srdan omarmt en verwarmt ons koude kikkerland. Voor meer info: www.srdan.zingt.nlSlotakkoord in Belloschool: Helen Botman en Peter van Vleuten

Helen is bekend als zangeres van La Luna; Peter treedt op als singer/songwriter.
De afgelopen twee maanden maakten ze samen een muzikale reis door de VS (o.a. New York, Boston, Chicago, Nashville en Memphis) om inspiratie op te doen, concerten te geven en te werken met Amerikaanse songwriters.
Nu zijn ze weer thuis in Alkmaar en spelen als 'slotakkoord' van deze dag (nieuwe) eigen songs en covers van o.a. James Taylor en Leonard Cohen. Tussendoor vertellen ze over ontmoetingen en ontdekkingen tijdens hun muziekreis.

Photobucket

No comments:

click to enter++++++

The Monsterboards Movie by Matthew McGregor-Mento and Eef

The Monsterboards Movie by Matthew McGregor-Mento and Eef
click picture to watch

stuff i read on a daily basis


click picture to read online

T-shirts Europe

T-shirts Europe
click picture to go to the shop

T-shirts USA

T-shirts USA
click on the image to go to the shop!